سوالاتی که همیشه برای سازندگان ساختمان در قسمت تاسیسات ساختمان پیش می آید سوالات مهم و سختی است که معمولا از سمت و سوی فروشندگان تاسیسات پاسخ داده می شود و به همین دلیل از اعتبار زیادی برخوردار نیستند. ما در این مقاله می خواهیم نمونه این سوالات را پاسخ دهیم.
برای فهمیدن جواب این سوالات ابتدا باید بدانیم انواع لوله کشی چیست و چه تفاوتی با هم دارند.
اگر مقاله انواع لوله کشی ساختمان را نخوانده اید اینجا را کلیک کنید.
در کل تاسیسات به دو دسته صنعتی و بهداشتی تقسیم می شود که در این مقاله ما به انواع لوله در تاسیسات بهداشتی می بردازیم.
در تاسیسات بهداشتی مسکونی دو نوع لوله کشی اجرا می شود:
- لوله کشی فاضلاب
- لوله کشی آب
لوله های فاضلابی معمولا در شکل های ۱-سیمانی ۲-بتنی ۳-پلاستیکی( پلیکا PVC ، پلی اتیلن PE ، پلی پروپیلن) ۴-شیشه ایی ۵-چوبی ۶-فایبرگلاس ۷-سفالی تولید می شود که ما در این مقاله به لوله های فاضلابی تولید شده پلاستیکی (به دلیل استفاده بیشتر) می پردازیم.
در قرن حاضر، سیستم جمع آوری و دفع آب های سطحی و فاضلاب ها از اهمیت بالایی برخوردار است و به همین دلیل معیوب بودن یا نشت این لوله ها باعث آلودگی محیط زیست شده و از طرف دیگر نشت آب ممکن است خاک زیر فونداسیون را شسته و موجب نشست ساختمان شود. از طرف دیگر پدیده رسوب مواد در لوله ها خود یک دغدغه بزرگ دیگر است که باعث بوجود آمدن افت فشار و رشد انواع باکتری ها در لوله ها می شود.بعد از اینکه همه این موارد باعث افزایش هزینه لوله کشی (تهیه مواد و اجرت لوله کشی) و همچنین هزینه تعمیر و نگهداری شد و همین دلیل کافی بود تا لوله pvc تولید شود. این لوله ها که به لوله پلیکا هم شناخته می شوند به لحاظ اجرا ،استانداردهای تاسیساتی و همچنین قیمت در مقایسه با لوله کشی سنتی (لوله کشی فلزی) بسیار به صرفه تر هستند.
معایب لوله کشی پولیکا
- عدم مقاومت در مقابل هوای سرد و یخبندان
- کاهش کیفیت در مقابل تماس با نور مستقیم آفتاب در دراز مدت